Aanpak Ring Zuid Groningen: Onderdoorgang t.b.v. fietsers/voetgangers nabij de Brailleweg

De voorbereidende werkzaamheden zijn in volle gang voor het storten van de eerste onderdoorgang t.b.v. fietsers/voetgangers (van 2 stuks in totaal) aan de Brailleweg.

Op de foto’s zijn de contouren al duidelijk zichtbaar van het te bouwen viaduct. Tevens is goed te zien hoeveel wapening er gebruikt wordt.

Het bijzondere aan deze onderdoorgang is dat hij getoogd en getordeerd opgebouwd is en in één keer (wanden en dek) gestort wordt. Door Frankema wordt in dit kunstwerk ca. 180 m3 beton verwerkt.

Op een later moment wordt ook de 2e onderdoorgang gestort.

Op de achtergrond van foto 3 en 4 wordt het staalwerk in elkaar gezet voor de bouw van wand nummer 2. Hierop zal later de betonligger geplaatst worden. Voor meer informatie, klik hier. Zie tevens de volgende website.

Update 04-03-2021

De bekisting van de landhoofden en de 1e (fiets)onderdoorgang is verwijderd en het ontgraven van het zand is begonnen. Hierna zal alles vlak gemaakt worden.

De contouren van het toekomstige fiets- voetgangerspad worden langzaam zichtbaar, tevens wordt duidelijk waar de snelweg zal komen te liggen.

Als de werkvloer eenmaal is aangebracht wordt, na het uitharden, de bekisting en vervolgens wapening aangebracht. Wanneer dit alles gereed is zal de zogenaamde vloermoot onder de betreffende kunstwerken worden gestort en afgewerkt. Hierop komt later het asfalt.

Zie onderstaande foto’s (30-11-2020/update 04-03-2021)

Deel dit bericht via: